23 Серпня 2023

Представники ГС УФЕЕ взяли участь у розширеному засіданні Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану, організованому  Українським союзом промисловців та підприємців  (УСПП). Захід, що відбувся 22 серпня 2023 року під головуванням Президента УСПП Анатолія Кінаха, був присвячений обговоренню викликів та перспектив розвитку промисловості будівельних матеріалів в Україні.

У своєму вступному слові пан Кінах наголосив на складних викликах, з якими стикається українська промисловість будівельних матеріалів в умовах військового конфлікту.

Сергій Тарута, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, наголосив на важливості розробки реалістичного плану, бачення та стратегії розвитку будівельної галузі з використанням новітніх технологій.

Пан Тарута підкреслив: “Ми повинні стимулювати залучення українських компаній до реконструкції”.

Ганна  Бондар, заступник Голови Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування звернула увагу  на необхідність підвищення рівня будівельної культури та призвала активніше використовувати енергоефективні технології.

 

Павло Козирєв, голова Всеукраїнської громадської організації “Асоціація малих міст України”  присвятив свою промову сучасним стандартам будування за принципом “Build Back Better”

 

 

Костянтин Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будівельних матеріалів підняв тему забезпечення ресайклінгу відходів руйнації.

 

 

Єгор Стефанович, голова правління ГС УФЕЕ наголосив: “Ключовою тезою засідання стало твердження, що відновлення економіки має відбуватись українськими компаніями та базуватись на використанні українських будівельних матеріалів, навіть якщо це вимагає залучення іноземних інвестицій. Громадська спілка висловлює підтримку ідеям, що пролунали на засіданні.  Ми пропонуємо гравцям будівельного ринку  інноваційні інструменти для оновлення країни, такі як ONOVA GIS HUB, портал проєктів ONOVA, а також наші напрацювання у сфері енергоефективності та термомодернізації. Вважаємо, що засідання стало важливим кроком на шляху до розв’язання проблем та забезпечення стабільного розвитку будівельної промисловості в умовах сучасної реальності”.

Поділитись у facebook