11 Грудня 2023

Громадська спілка “Український фонд енергоефективності та енергозбереження”, ініціатор створення Ліги оновлення України ONOVA та Укрексімбанк, провідний корпоративно-інвестиційний банк України, анонсували стратегічне партнерство. Ця співпраця має на меті відкрити нові можливості для розвитку громад та впровадження проєктів з енергоефективності та оновлення.

Внесок місцевого самоврядування в процес відновлення України визначається як критичний, і Укрексімбанк взяв на себе місію підтримувати та фінансувати проєкти територіальних громад. Мета цієї співпраці – сприяти розвитку міст, сіл та селищ.

В рамках угоди Укрексімбанк готовий розглядати потреби громад та надавати фінансові рішення в рамках програм “Доступні кредити 5–7–9%”, “Доступний фінансовий лізинг 5–7–9%” та інших.

“В межах співпраці Укрексімбанк пропонує ефективні фінансові рішення для громад-учасниць Ліги ONOVA. Ключовим аспектом цього партнерства стане підтримка проєктів з енергоефективності, включаючи кредитування термомодернізації, а також лізингові та загальні програми розвитку”, — сказав голова правління Громадської спілки “Український фонд енергоефективності та енергозбереження”, головний координатор Ліги ONOVA Єгор Стефанович.

“Банк постійно шукає нові можливості допомогти громадам, які зазнали руйнувань через дії російської агресії. Партнерство з ONOVA дозволить нам розширити географію підтримки в процесі відбудови”, — підкреслив важливість меморандуму член правління Укрексімбанку Михайло Медко.

Ця ініціатива позначає важливий етап у спільному зусиллі побудови енергонезалежної, міцної та процвітаючої майбутньої України.

Поділитись у facebook