21 Грудня 2023

На початку грудня відбувся національний «Тиждень Енергоефективності 2023», подія, яка об’єднала ключових амбасадорів розвитку та впровадження енергоефективної політики в Україні. Протягом тижня відбувались конференції, вебінари та конкурси у форматі «один день – один захід», присвячені зміцненню спроможності та обміну інформацією у сфері енергоефективності.

Основні відзначені події:

11 грудня:

 Брифінг співорганізаторів дав старт Тижню енергоефективності 2023.

Іма Хренова-Шимкіна, директорка проєкту “Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні” (GIZ) GmbH, закликала до розробки нового законодавства та послуг, привертання інвесторів та відбудови зеленої країни.

Марія Малая, перший заступник Голови Держенергоефективності висловила думку, що Європейський принцип «Енергоефективність перед усім» повинен стати для українців не тільки зрозумілим, але й одним з головних принципів в бізнесі та в повсякденному житті. Від цього фактично залежить майбутня конкурентоспроможність України на наступні роки — підкреслила доповідачка.

12 грудня:

Конференція “Енергоефективна дипломатія задля відновлення України” об’єднала спільноту енергоефективності для довгострокового розвитку галузі. Учасники активно працювали над ідеями сталого впровадження інноваційних рішень.

13 грудня:

Форум Енергоменеджерів привернув майже 300 представників професійного ком’юніті з усіх регіонів України. Головні тези заходу вказують на необхідність системного підходу до впровадження інструментів енергоефективності та розробку національної бази даних експлуатаційних характеристик будівель.

❗Цікаві подробиці. Під час Форуму було проведено опитування серед громад стосовно того, чого саме бракує для успішного впровадження енергоменеджменту:

  • 16 відсотків респондентів проголосували за потребу повної прозорості даних;
  • 26 відсотків опитуваних вважають, що заважають безпекові ризики, тому все буде, але після перемоги;
  • 31 відсоток учасників Форуму впевнений, що усе можливо розвивати попри виклики та наслідки війни;
  • 45 відсотків респондентів вказали на проблему недостатньої кількості фахівців.

14 грудня:

Круглий стіл “BIM у фокусі: шляхи фінансування та розвитку навчальних програм” висвітлив важливість використання BIM-технологій для підвищення якості будівництва в Україні. Голова Комітету Верховної Ради Олена Шуляк наголосила на цифровому управлінні будівельною галуззю.

15 грудня:

На завершення, стратегічна сесія “Енергоефективність в дії: візія зеленого відновлення України” дозволила професійній громаді об’єднатись для опрацювання плану дій щодо розвитку енергоефективного зеленого будівництва в Україні.

Команда Громадської Спілки “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” (ГС УФЕЕ) на правах експерта та активного учасника впровадження ініціатив з енергоефективності  взяла участь у всіх заходах “Тижня енергоефективності” 

“Ми вдячні організаторам за можливість обмінятись думками та спільно з однодумцями попрацювати над ідеями енергоефективності. Раді відзначити, що ці ідеї набувають великого значення та знаходять відгук в українському суспільстві. Наша впевненість в тому, що оновлення України повинно бути виключно енергоефективним, підкріплюється висловами багатьох українських та міжнародних експертів. Тому ми висловлюємо щиру вдячність представникам міжнародної спільноти за всебічну підтримку та віру в енергоефективне та незалежне майбутнє нашої країни. Разом ми продовжимо наполегливо працювати, створюючи сприятливе середовище для екологічного та енергоефективного відновлення України”, — прокоментував події Єгор Стефанович, голова правління ГС УФЕЕ.

Поділитись у facebook