30 Листопада 2022

Майбутнє за цифровізацією. Ця безумовно провідний та важливий процес перетворення, що нині переживає Україна та весь цивілізований світ. 

Для команди громадської спілки “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” – це один з основних та важливих напрямів діяльності.

Сьогодні не дарма згадуємо про цифрове підґрунтя нашої роботи, його особливості та розмаїтість інструментів у різних галузях та сферах соціуму.

 

30 листопада – Міжнародний день захисту інформації.

У світі цей день відзначають від 1988 року. Тоді була зафіксована перша електронна епідемія “хробака”, віртуального вірусу, що був названий ім’ям свого творця – Морріса. Більш ніж 30 років тому фахівці замислилися над важливістю комплексного підходу до інформаційної безпеки та методів її забезпечення. Американська асоціація комп’ютерного обладнання оголосила 30 листопада – Computer Security Day, аби нагадати користувачам і фахівцям світу програмного забезпечення про необхідність захисту віртуальної інформації та передбачення загроз.

Україна нині серед лідерів з розвитку та втілення сучасних підходів до цифровізації багатьох соціальних і стратегічних сфер. Більш того! Цифрова галузь для нашої країни є окремим важливим фронтом. Завдяки цифровим інструментам боремось з ворожою дезінформацією, відбиваємо хакерські атаки, та підтримуємо і спрощуємо забезпечення соціальних потреб населення. Всі ці важливі цифрові кроки до перемоги робимо багато років. А впродовж масштабної війни із російським агресором доводимо, що наша цифрова армія одна із найпотужніших у світі.

ГС “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” спільно з громадською ініціативою Лігою оновлення України ONOVA підтримуємо та впроваджуємо цифровізацію у проєктах Ліги. Спільно з компанією Esri (США) та громадською організацією “Електронна Україна” створено загальнонаціональний геоінформаційний портал ONOVA GIS HUB by ESRI, що є ефективним та прозорим інструментом фіксації руйнувань та подальшого прийняття управлінських рішень стосовно зруйнованих об’єктів.

Користуючись порталом, авторизовані користувачі мають унікальний доступ до геоінформаційного сервісу, можливість наповнювати карти інформацією про пошкодження об’єктів житлового фонду або інфраструктури в межах обраної локації, або ж цілого регіону, галузі.

Наші розробники впроваджують спеціальні механізми захисту даних. Крім того, на період воєнного стану більшість інформації про руйнування доступна виключно за спеціальним дозволом виключно авторизованим користувачам. Откриті дані користувачі можуть переглянути у відкритій частині порталу.

Дбаємо про інформаційну безпеку, впроваджуємо ефективні цифрові інструменти задля швидкої відбудови  та ефективного оновлення України!

Поділитись у facebook