17 Лютого 2023

Макарівська селищна рада (Київська обл.) разом із cBrain, провідною компанією з впровадження цифрових рішень в урядових органах (Данія) та Громадською спілкою «Український фонд енергоефективності та енергозбереження» (УФЕЕ) розпочали спільний пілотний проєкт по цифровізації громади.

У січні 2023 року сторони підписали Договір, згідно з яким cBrain в рамках пілотного проєкту безкоштовно надають Макарову спеціалізовану програму власної розробки, яка покриє більшість робочих процесів селищної ради. Зокрема, це електронний документообіг, опрацювання запитів та звернень громадян, надання електронних послуг та документів, корпоративну електронну пошту тощо.

«Ми дякуємо компанії сBrain за швидкий відгук і готовність сприяти цифровому оновленню України. Адже розповсюдження сучасних та зручних ІТ-рішень в органах влади всіх рівнів важливе разом із відбудовою інфраструктури. УФЕЕ є оператором цього пілотного проєкту, ми забезпечуємо технічний майданчик для його реалізації та впевнені у продовженні цієї ініціативи в інших громадах. Адже як ініціатор Ліги оновлення України ONOVA, Громадська спілка поєднує міста і селища із компаніями, що готові втілити у життя їхні запити на оновлення, в тому числі на впровадження сучасних технологій. Це швидке і прозоре оновлення, у поєднанні з геоінформаційною системою ONOVA GIS HUB в рамках політики цифровізації, яка впроваджується в Україні», – зазначив голова правління Громадської спілки Єгор Стефанович.

За словами заступника голови Макарівської селищної ради Анатолія Карбовського, у громаді давно назрів запит на ІТ-рішення, яке зробить спілкування і взаємозв’язок із громадськістю швидким, якісним і виведе на принципово новий рівень.

«Ми дуже вдячні Громадській спілці за пропозицію участі у цьому пілотному проєкті та можливість вивести всі операційні процеси на сучасний рівень. Данія – країна із найбільш розвиненими впровадженими цифровими рішеннями в органах влади на різних рівнях. Тому особливо цінно отримати знання, розуміння технологій від компанії, яка має до цього безпосереднє відношення, і втілити їх у своїй громаді».

“cBrain з нетерпінням чекає можливості зробити свій внесок у відновлення України і, сподіваємося, відіграти певну роль у цифровізації державного сектору в Україні в довгостроковій перспективі”, – кажуть у компанії cBrain.

Пілотний проєкт триватиме до 31 липня 2023 року.

Поділитись у facebook