5 Липня 2023

Актуальні  програми фінансування та інноваційні інструменти енергоефективного оновлення України обговорили учасники панельної секції «Енергетична інфраструктура: автономні рішення та енергоефективні технології», організатором якого виступила громадська ініціатива ГС УФЕЕ Ліга оновлення України ONOVA.

Панельна секція відбулася в рамках будівельного Форуму-експозиції “Будівельні технології та автономні рішення для відновлення інфраструктури”. На заході, який об’єднав громади, забудовників, постачальників будівельних матеріалів, енергосервісні компанії та громадські організації, Громадська спілка  презентувала практичний кейс з термомодернізації бюджетних установ. 

Про досвід впровадження енергоефективних заходів в дитячих закладах Кременчука та Дніпра відвідувачам заходу розповів  Олександр Залевський, координатор з енергоефективності ГС “Український фонд енергоефективності та енергозбереження”.

У своїй доповіді пан Залевський наголосив на унікальних аспектах проєкту:

  • Перший досвід МАСОВОЇ термомодернізації громади. 
  • Перший досвід фінансової ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ РЕАЛІЗАТОРА проєкту за результат
  • Унікальний досвід фінансування проєкту під МІСЦЕВІ ГАРАНТІЇ

Продовженням теми термомодернізації стало  обговорення механізму та послідовності отримання фінансування та грантів на об’єкти відбудови та термомодернізацію. 

Повна версія презентації

 

Друга тема панельної секції Ліги ONOVA:  Онова Гіс Хаб і портал Онова прозорі інноваційні інструменти для відновлення та відбудови України.

Спікером на цю тему виступив Голова правління ГС УФЕЕ, головний координатор Ліги  ONOVA Єгор Стефанович. 

Учасники форуму висловили справжній інтерес та готовність співпрацювати з Громадською спілкою над енергоефективною відбудовою конкретних громад та галузей економіки України.

Відеозапис панельної сесії

“Спілкуючись на заході з представниками громад, партнерами та гравцями будівельного ринку країни, ми вкотре переконалися у правильності обраного нами напрямку щодо впровадження енергоефективних рішень у відновленні будівельної галузі та інфраструктури України”, поділився враженнями від форуму президент Української асоціації енергоефективності Анар Рафієв.

“Ми впевнені, що наші зусилля та обмін досвідом сприятимуть широкому впровадженню енергоефективних інноваційних рішень для швидкого відновлення України”, наголосив Єгор Стефанович.

Поділитись у facebook