5 Червня 2023

На початку червня представники Громадської спілки “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” відвідали громади Болградського району Одеської області.

 

Подорож до Бессарабії видалась насиченою та продуктивною. В ході дводенного візиту провели зустрічі з представниками Бородінської, Тарутинської, Арцизької та Теплицької громад.

Метою візиту було проведення консультацій з місцевими керівниками щодо впровадження енергоефективних заходів, в тому числі участі у  Програмі «Енергоефективність громадських будівель в Україні». 

Фахівці ГС провели навчання для представників громад стосовно можливих варіантів оновлення громадських споруд та проаналізували наявні ресурси та можливості регіону для успішного старту термомодернізації. 

Під час зустрічі голова Тарутинської селищної ради Сава Чернєв зазначив що для Тарутинської громади проведення термомодернізації громадських установ є дуже актуальною, вона дозволить покращити умови перебування дітей у закладах, зменшити витрати з місцевого бюджету на опалення та оновити зовнішній фасад громадських будівель.

Голова правління ГС УФЕЕ Єгор Стефанович підкреслив: “Спираючись на наш досвід реалізації проєктів з термомодернізації громадських будівель у Кременчуці та Дніпрі, можу з упевненістю сказати, що впровадження енергоефективних заходів відкриває для громад Бессарабії можливості скоротити витрати місцевих бюджетів на опалення та утримання громадських закладів до 40%. Зі свого боку, ми вже долучилися до допомоги та разом з громадами Бессарабії робимо перші практичні кроки щодо  розвитку регіону на засадах енергоефективності та енергозбереження”.

❗Нагадуємо,  програма «Енергоефективність громадських будівель в Україні» спрямована на термомодернізацію шкіл, дитячих садків, лікарень та інших навчальних та медичних закладів з метою покращення їх енергоефективності та зменшення енергозалежності. Реалізація Програми здійснюється за підтримки Європейського банку інвестицій (ЄІБ) в Україні.

Поділитись у facebook