27 Червня 2024

Представники громадської спілки здійснили робочу поїздку на Полтавщину. Візит передбачав проведення робочих зустрічей з керівництвом Полтавської обласної державної адміністрації, а також з представниками Полтавської та Миргородської міських територіальних громад.

 

Голова правління ГС УФЕЕ Єгор Стефанович з представниками громад Полтавщини

 

Головною темою обговорень стала розробка спільних дій для подолання ризиків, пов’язаних з дефіцитом енергопостачання через масові обстріли енергосистеми України з боку рф.

ГС “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” запропонувала громадам Полтавщини консультаційну та тренінгову підтримку для впровадження комплексних енергоефективних заходів з метою енергозаощадження та досягнення енергонезалежності. Серед цих заходів:

  • Використання відновлюваних джерел енергії
  • Заміщення природного газу іншими видами палива
  • Когенерація
  • Модернізація джерел генерації енергії
  • Модернізація енерго- та тепломереж
  • Термомодернізація громадських будівель

Єгор Стефанович, голова правління ГС УФЕЕ так прокоментував результати зустрічей:

“В умовах загрози блекауту питання енергоефективності та енергонезалежності  є одними з головних для економічного виживання України. Полтавщина, як прогресивний регіон, в умовах тотальної нестачі енергоресурсів стає лідером впровадження енергоощадних заходів. Ми домовились об’єднати зусилля Громадської спілки з керівництвом області та громад для зміцнення енергонезалежності країни.

Наша презентація успішного досвіду впровадження енергоефективних заходів в інших регіонах надихнула полтавчан на активні дії в цьому напрямку. Зі свого боку, ми готові надати всебічну допомогу громадам у реалізації проєктів, які дозволять їм у найкоротші терміни та з максимальною ефективністю економити енерго- та теплоресурси. Ми також консультуємо громади щодо залучення донорських та бюджетних коштів на реалізацію програм термомодернізації. Впровадження розумного підходу до споживання енергоресурсів дозволить забезпечити більшу енергетичну стійкість кожної громади та запобігти кризам в енергетичному секторі на рівні всієї країни.”

Тож спільними діями продовжуємо будувати енергонезалежну та економічно сильну європейську державу — Україну! 

 

Поділитись у facebook