23 Лютого 2023

Томашпільська селищна громада на Вінниччині першою отримала нові вікна та двері в рамках проєкту Програми Розвитку ООН, який реалізує громадська спілка “Український фонд енергоефективності та енергозбереження”.

30 нових вікон та 6 дверей замість пошкоджених вибуховими хвилями отримали, зокрема, Томашпільський районний будинок престарілих, розташований у селі Комаргород, а також домогосподарства у селі Липівка.

Від вибухових хвиль страждають, насамперед, вікна та двері будинків. Тому з літа минулого року – це найзатребуваніші ремонтні роботи по відновленню, яких потребують житлові будинки, навчальні, медичні, адміністративні заклади майже у більшості регіонах України.

“Громадська Спілка “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” доєдналася до цього проєкту ПРООН у листопаді 2022 року. За реалізацію відповідає  компанія Enki Сonstruction – активний учасник Ліги Оновлення України ONOVA. У своїй роботі Enki Сonstruction застосовує свою багаторічну кваліфікацію, досвід, екологічний підхід, які неодноразово були перевірені та схвалені міжнародними органами контролю”, – зауважив Президент ГС Анар Рафієв.

Підготовчий період тривав з грудня минулого року, коли команда Громадської Спілки, часто в непростих умовах зими, відключення електроенергії, проводила в громадах-учасницях проєкту необхідні заміри та роботи, які передують встановленню вікон та дверей. 

Нагадаємо, що загалом у проєкті беруть участь 16 областей, зокрема: Одеська та Миколаївська, Вінницька, Хмельницька, Чернівецька та Житомирська, Черкаська та Кіровоградська, Київська та Чернігівська, Сумська, Полтавська та інші. 

 

Сьогодні вже маємо перші відновлені будинки. Попереду — підготовчі роботи, виготовлення та встановлення вікон і дверей в інших громадах.

Поділитись у facebook