24 Лютого 2023

Як всі громадські організації, ми бачили свою діяльність в умовах мирного часу. У нас був план ініціатив та заходів задля підвищення енергоефективності будівель та енергозбереження, впровадження екологічних стандартів безпеки ЄС.

На початку минулого року Громадська спілка вже працювала над кількома проєктами, і готувалася до нових. Але всі наші надії були розбиті 24 лютого 2022.

Разом з усім українським народом ми обрали шлях боротьби з окупантами.  Підтримка захисників України та самовіддана праця заради перемоги – це те, чим ми займалися цього року.

🔹 Три місяці війни Громадська спілка працювала як гуманітарний штаб – команда акумулювала гуманітарну допомогу, допомагала вивозити населення із зон бойових дій, купувала і розповсюджувала серед громад ліки, харчі, паливо та інші необхідні речі. З березня по травень силами ГС було:

  • евакуйовано 250 сімей;
  • зібрано майже 18 млн. грн для захисників України. Ці кошти пішли на виготовлення індивідуального захисного обладнання та інші потреби  захисників;
  • доставлено 900 тонн гуманітарної допомоги ЮНІСЕФ до медичних установ;
  • передано 50 терміналів Старлінк громадам, що потерпіли від дій російських загарбників.

🔹 Влітку ми разом вирішили повернутися до того, чим займалися спочатку.

Що змінилося у наших цілях і діяльності? Як і в довоєнні часи ми працюємо над тим, щоби Україна стала сучасною, впроваджувала більше енергозберігаючих технологій на всіх можливих для цього рівнях. Обставини інші. Але саме вони змушують суспільство свідомо прийняти неможливість залишатися із малоефективними і застарілими технологіями.

🔹Ми створили Лігу Оновлення України ONOVA, яка вже об`єднує громади, міністерства, донорські організації та компанії, які готові долучитися до відбудови України.

🔹 Ми розробили особливий IT-продукт – геоінформаційний портал ONOVA GIS HUB, разом із компанією Esri (США) завдяки якому на мапі вже розміщено велику кількість нанесених руйнувань в усіх регіонах, за різними типами пошкоджень для їх подальшого ефективного відновлення.

🔹 Ми почали спільний із ПРООН проєкт по заміні пошкоджених вікон і дверей у 16 регіонах України.

🔹Віримо, що 2023 рік  стане роком початку відбудови України🇺🇦.

Ми й далі працюємо над тим, щоби Україна ставала енергонезалежною і екологічною.

Ми обираємо життя. Зараз!

Команда ГС “Український фонд енергоефективності та енергозбереження”

Поділитись у facebook