15 Листопада 2022

Кількість жителів Землі досягла 8 мільярдів.  Про це 15 листопада суспільству планети  повідомила Організація Обʼєднаних Націй. 

При цьому експерти  зауважують, що заселеність значно уповільнилась від 1950 року. Але все ж темпи вражають. В ООН уже тепер прогнозують, що до 2030 року населення Землі може зрости приблизно до 8,5 млрд і до 9,7 мільярда у 2050 році. А у 2080-х, за стабільних умов життя та відсутності глобальних катаклізмів, воно досягне піку – приблизно 10,4 млрд людей.

Відео: UN Department of Economic and Social Affairs

Впродовж останніх десятиліть у багатьох країнах помітно знизилась народжуваність. Через це, ймовірно, що населення 61 країни скоротиться на кілька відсотків у період з 2022 по 2050 рік. Також на це вплине підвищений рівень еміграції. А Індія перевершить Китай вже у 2023 році і стане найгустіше заселеною країною світу.

Понад половину прогнозованого приросту населення світу до 2050 року буде зосереджено у восьми країнах: Демократичній Республіці Конго, Єгипті, Ефіопії, Індії, Нігерії, Пакистані, Філіппінах та Обʼєднаній Республіці Танзанії. Країни Африки на південь від Сахари забезпечать понад половину приросту, який очікується до 2050 року.

Є прогнози в ООН і стосовно тривалості життя. Вона у 2019 році досягла середнього рівня по планеті та нині становить 72,8 року. Це майже на 9 років більше, ніж у 1990 році.

Перенаселення планети – глобальна задача для сучасників, що напряму стосується сфери будівництва, енергоефективності та енергозбереження.

Анар Рафієв президент громадської спілки та голова Наглядової ради “Український фонд енергоефективності та енергозбереження”

Збільшення кількості людей за недбалого ставлення та нещадного використання природних ресурсів може призвести до виснаження планети. Цей сценарій є невідворотним за таких умов. Саме тому ми у ГС “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” навіть тепер, за умови важких викликів з якими зіткнулася Україна, міркуємо та дбаємо про майбутнє не лише країни, а й всієї планети. Впровадження новітніх енергозберігаючих технологій та використання альтернативних методів утеплення, кондиціонування, джерел енергії дає нам надію на стабільне майбутнє людства та збереження планети.

Єгор Стефанович голова правління громадської спілки “Український фонд енергоефективності та енергозбереження”

Люди – найвища цінність і нині українці демонструють це для всього світу. Однак уже нині нам зрозуміло, що сучасне людство має набагато більше потреб, ніж скажімо ще кілька десятиліть тому. Тож маємо застосовувати й привносити технічний прогрес у життя свідомо та ефективно, аби покращити якість життя та зберегти планету. Наразі Ліга оновлення України, як ініціатива UFEES уже діє та мотивує українську та світову спільноту оновлювати інфраструктуру з урахуванням новітніх технологій. З ONOVA GIS HUB фіксуємо руйнування, яких наша країна зазнала внаслідок масштабної агресії росіїї, шукаємо фінансування та залучаємо його до проєктів оновлення, якими опікуємось. Неодмінно зробимо нову громадську екосистему України енергонезалежною, безпечною для людей та ощадливою для планети.

Поділитись у facebook