31 Березня 2023

Енергоефективність має стати основним трендом відновлення України —  одна з головних тез обговорення на заході “Невикористана біоенергія: потенціал України. Питання енергетичної та продовольчої безпеки”, що відбувся у Києві 31 березня. Організаторами виступили представництва Продовольчої та сільськогосподарської агенції та Європейської економічної комісії ООН.

Багатосторонній діалог, у якому взяли участь Анар Рафієв, президент Громадської спілки “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” та Єгор Стефанович, голова правління, був присвячений біоенергетичному потенціалу України. 

“Впевнений, що протягом року повномасштабного вторгнення, всі галузі зрозуміли важливість впровадження принципів енергоефективності як однієї з засад економічної незалежності України. Ми раді бачити, що ідеї, які ми просуваємо у своїх проєктах, співзвучні із діяльністю агенцій ООН”, — зауважив Анар Рафієв під час спілкування із учасниками заходу.

Єгор Стефанович презентував представникам агенцій ООН проєкти Громадської спілки, зокрема геоінформаційний портал ONOVA GIS HUB як один з інструментів оцінки енергоефективності міст та громад.

“Зараз на всіх управлінських рівнях маємо підтримувати напрямок енергозбереження та енергоефективних технологій у відбудові інфраструктури. Адже це дозволить громадам не тільки економити кошти, але й вивільнити інвестиції для наступного відновлення країни”, — наголосив Єгор Стефанович під час виступу.

Поділитись у facebook