1 Жовтня 2024

Раді повідомити гарну новину для наших партнерів-громад. Міністерство розвитку громад та територій України оголосило про початок 3-го етапу відбору проєктів у рамках Фінансової угоди «Енергоефективність громадських будівель в Україні» між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

 

Що передбачає програма? Програма спрямована на фінансування термореновації, усунення пошкоджень, спричинених війною, а також впровадження відновлюваних джерел енергії в громадських будівлях по всій Україні. Фінансування відбувається в межах співпраці з ЄІБ, а також за підтримки грантів від Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) та Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP).

 

 

Програма стартувала у 2023 році. За результатами першого етапу відбору, першими громадами, які вже успішно завершили цей процес, є громади Ковеля та Новояворівська.

За результатами відбору заявок, що надійшли в межах другого конкурсу, відібрано 24 громади із 42 проєктами з відновлення та модернізації своїх об’єктів за стандартами енергоефективності.

Закликаємо органи місцевого самоврядування активно подавати свої проєктні пропозиції та зробити важливий крок до енергоефективної модернізації. Останні роки показали, що енергоефективність громадської інфраструктури та енергонезалежність нашої держави є одними з ключових передумов для нашої перемоги. Україна впевнено рухається до послідовної державної політики, згідно з якою всі відновлені та нові об’єкти повинні відповідати найвищим стандартам енергоефективності. Ми цілком підтримуємо цей підхід. Крім того, досвід реалізації спільних проєктів Громадської спілки з різними містами та громадами свідчить про готовність місцевої влади до відновлення пошкоджених будівель з урахуванням принципів енергоефективності“, – зазначив голова правління ГС УФЕЕ Єгор Стефанович

Не втрачайте шанс зробити свій внесок у майбутнє енергоефективної України! Приєднуйтесь до програми “Енергоефективність громадських будівель в Україні” вже сьогодні!

Пропозиції для участі у відборі проєктів із супровідними документами необхідно подати до 11 листопада 2024 року

Щоб отримати детальну інформацію звертайтеся за адресою: info@ufees.net.

Наші фахівці нададуть вам консультації та допоможуть підготувати всі необхідні документи для участі в програмі.

Доєднатись до  Проєкту Ліги ONOVA “Програма допомоги громадам в термомодернізації”

Поділитись у facebook