14 Грудня 2022

 

Міжнародна спільнота, обурена постійними обстрілами української енергосистеми з боку країни-терориста, продовжує надавати всебічну та потужну підтримку Україні.

Щоб допомогти нам пережити знеструмлення та підготуватися до зими, багато країн-партнерів терміново надсилають генератори та інше електрообладнання. Зокрема, Франція, Естонія, Чехія, Латвія, Канада неповний перелік країн, які вже надали допомогу.

Прикладом міжнародної підтримки є гуманітарний вантаж з електрообладнанням, що прямує до нас з Азербайджану. 

10 грудня, після переговорів Міністра енергетики України Германа Галущенка з Міністром енергетики Азербайджанської Республіки Парвізом Шахбазовим, в Україну було відправлено 4 вантажівки з 45 трансформаторами та 50 генераторами.

 

Другий караван з вантажем, спрямованим на відновлення стабільного електропостачання постраждалих територій, вже формується і найближчим часом буде направлений в Україну. (джерело:  АЗЕРТАДЖ)

Це вже не перша значна допомога українцям від азербайджанського народу.
Загальна сума гуманітарної допомоги, наданої Азербайджанською Республікою Україні з початку повномасштабного вторгнення, становить близько 17,5 мільйонів доларів.

Громадська спілка бере активну участь у спільних гуманітарних проектах з Урядом Азербайджанської Республіки та азербайджанськими компаніями, небайдужими до нашої біди.


Спільним проектом компанії SOCAR, Посольства Азербайджану та Громадської спілки є реконструкція школи імені Заріфи Алієвої в Ірпені. Школа вже повністю відреставрована і зараз повноцінно функціонує.

Ще одним прикладом дружньої підтримки є медійна співпраця Громадської спілки з азербайджанськими інформаційними ресурсами Pressklub.az та KorrespondenT.az.

Фото представника азербайджанського інформаційного каналу Pressklub.az Сеймура КЯЗІМОВА.

Крім прямої гуманітарної допомоги, правдиве висвітлення подій азербайджанськими ЗМІ є найважливішим фактором допомоги українському народу в умовах війни.

Дякуємо за підтримку уряду Азербайджанської Республіки та азербайджанському народу!

Поділитись у facebook