14 Жовтня 2022

Масовані обстріли громадської та критичної інфраструктури, перебої зі зв’язком та відключення електроенергії. Важкі тижні для України, однак ще більше незламності в українців, аби протистояти державі-терористу. 

А для команди UFEES – це ґрунтовний стимул, щоб триматися визначеного курсу, об’єднувати однодумців та формувати Лігу оновлення України, відбудовувати втрачене та оновлювати за новітніми стандартами для нації майбутнього.

Попри численні повітряні тривоги та перепони в роботі, маємо результати, що мотивують:

☑️ Понад 10 000 об’єктів різних типів інфраструктури станом на сьогодні вже нанесені на інтерактивну карту пошкоджень веб-сервісу. Робота із цифровізації руйнувань триває. 

☑️ У понад 20 громадах, що найбільше постраждали від збройного масштабного нападу російської федерації, як Ірпінь, Буча, Макарів, Миколаїв, Чернігів, Харків, Кременчук уже сьогодні реалізуються пілотні проекти в рамках меморандумів та договорів про співпрацю. Їм надано безкоштовне користування інформаційними інструментами порталу. Зокрема, цього тижня відбулася робоча поїздка фахівців ГС «Український фонд Енергоефективності та Енергозбереження» до м. Чернігів. 

Новий етап співпраці – спільне опрацювання логіки нанесення зруйнованих об’єктів на карту та початок оновлення кількох важливих для громади об’єктів: спортивного стадіону “Десна”, що є частиною державного підприємства “Олімпійський навчально-спортивний центр “Чернігів” та тренувальною базою олімпійського резерву і Чернігівського обласного молодіжного центру. Обидва центри міської інфраструктури зазнали бомбардувань та руйнації, обидва потребують відбудови та оновлення.

 

Спільно із міською владою та керівництвом об’єктів вирішено зробити технічний звіт, концепції модернізації, що доречно сполучатимуться з планом розвитку та генеральним планом міста, врахують найкращі приклади світової практики у формуванні таких молодіжних громадських просторів і відповідатимуть потребам городян та сучасним стандартам безпеки, комфорту, ефективності.

☑️ У рамках громадської ініціативи ГІС HUB ONOVA активно співпрацюємо з Міністерством інфраструктури, Міністерством з питань реінтеграції, Міністерством розвитку громад та територій, Міністерством енергетики, Міністерством молоді та спорту. Ведуться перемовини з іншими міністерствами та ОДА України, доєднуються представники бізнесу, ЗМІ та громадськості.

☑️ Єгор Стефанович, голова правління громадської спілки «Український фонд енергоефективності та енергозбереження» долучився до II Business & Legal IT Forum 2022. Спікери зібралися, аби обговорити зміни, яких зазнала українська IT-індустрія у воєнний період та як вона стала окремим цифровим фронтом. Голова UFEES вперше публічно презентував слухачам та учасникам дієвий IT-продукт, механізм інноваційного ГІС-сервісу та поділився деталями стратегії відбудови та оновлення інфраструктури України, що уже впроваджується.

☑️ Робочою групою за участі президента громадської спілки та голови Наглядової ради Анара Рафієва презентовано готовий формат порталу проєктів та взаємодії Ліги оновлення України, що являє собою організаційну платформу для об’єднання та залучення нових учасників і спільної відбудови та оновлення конкретного об’єкту/громади/регіону/галузі. Зовсім скоро сайт порталу матиме публічну частину, доступну для громадської спільноти.

☑️ В ці дні команда UFEES готує технічні матеріали до презентації громадської ініціативи та визначених проектів на інтернаціональному рівні. Маємо за мету – привернути увагу світової спільноти до конкретних задач, що вже попередньо опрацьовані і готові до виконання та залучити фінансування міжнародних фондів до процесів відбудови і оновлення України.

Об’єднуємось, працюємо, тримаємо курс на перемогу та вже сьогодні формуємо успішне майбутнє України.

Поділитись у facebook