17 Листопада 2022

Вперше за умов воєнного стану, але так само масштабно та ефективно. В столиці відбули одну з наймасштабніших офлайн подій року в світі бізнесу – Київський міжнародний економічний форум 2022

Попри перепони та тривоги, але цьогорічний захід традиційно зібрав у Києві широке коло учасників. До дискусійних панелей та презентацій долучилися власники та топ-менеджери українських і міжнародних компаній, представники офісу президента, міністерств та місцевих органів влади, міжнародні компанії та фінансові фонди, що працюють та зацікавлені в Україні і її розвитку.

Актуальні теми традиційно обговорювали впродовж панельних дискусій та під час виступів експертів, а також в приватному діловому спілкуванні лідерів думок усіх сфер, що мають стосунок до економіки України та безпосередньо впливають її майбутнє. 

UFEES та Лігу оновлення України, я ініціативу громадської спілки на форуміі представили президент і голова наглядової ради ГС “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” Анар Рафієв та голова правління UFEES Єгор Стефанович. 

Як об’єднати бізнес, громадськість, міністерства та громади у справі відбудови та оновлення України – фахівці Ліги провели ряд корисних перемовин на ці теми. Також лідери UFEES підняли питання задіяння інноваційних інструментів до процесу оновлення України, взаємодії всіх, хто прагне відбудовувати та модернізувати і приймати відповідні рішення, що сприятимуть ефективному оновленню. 

Таким інструментом є портал оновлення ONOVA GIS HUB, створений UFEES у співпраці з компанією Esri ( США) та громадською організацією “Електронна Україна”

Впродовж панельних виступів цю тему оговорили і представники Офісу Президента України та Міністерства економіки України. Була сформульована певна логіка оновлення та взятий курс на послідовне втілення необхідних задач.

КМЕФ-2022 відзначився ще й благодійними засдами. Аби доєднатися до форуму, учасники не купували квитків, як це було колись, натомість всім запропонували зробити добровільний благодійний внесок. Кошти, зібрані від благодійних пожертв, будуть спрямовані на підтримку та створення Superhumans Center, спеціалізованого шпиталю з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки людей, які постраждали під час війни.

Офлайн спілкування – один із ефективних важелів у діловій співпраці. Організація ж такого масштабного заходу за умов повномасштабної війни – сміливий крок та важливий внесок в стійкість економіки України. Тож окрему подяку висловлюємо ініціатору КМЕФ, Василю Хмельницькому, українському підприємцеві, засновнику холдингу UFuture та інноваційного парку UNIT.City.

Київський міжнародний економічний форум безперечно є сильним центром експертних думок та єднання для тих, хто робить ставку на Україну та її успішне майбутнє. Завдяки організації відкритого діалогу експертів, бізнесу і влади КМЕФ формує корисну стратегію розвитку та сприяє перетворенню експертних ідей у реальні дії. 

Підтримуємо та культивуємо цей напрямок. Долучайтесь до Ліги оновлення України, і разом відбудовуймо та оновлюймо Україну

Поділитись у facebook