4 Жовтня 2023

 

Закінчився другий Азербайджанський національний форум з містобудування (NUFA2), який був присвячений питанням міського планування та розвитку міст.  

NUFA2 зібрав широкий спектр учасників та експертів як з Азербайджану, так і з-за кордону.

Головна мета Форуму — співпраця та обмін досвідом успішного національного та субрегіонального розвитку. “Новий порядок денний для міст”, запропонований форумом, став фундаментом для створення загальної та дієвої основи у справі сталого житлового будівництва.

 

Нагадуємо: Делегація громадської спілки “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” (ГС УФЕЕ), представлена президентом Анаром Рафієвим та головою правління Єгором Стефановичем взяла участь у форумі за запрошенням Державного комітету з містобудування та архітектури Азербайджанської Республіки.

“Дякую організаторам NUFA2 за запрошення та чудову організацію заходу. Було дуже приємно поспілкуватися з однодумцями та відвідати Батьківщину. Україна стала для мене другою батьківською країною, але Азербайджан є моєю Батьківщиною назавжди. Для мене важливо поділитися досвідом впровадження термомодернізації в Україні з представниками азербайджанського суспільства і внести свій внесок у побудову енергоефективного майбутнього обох країн”, — наголосив президент ГС УФЕЕ Анар Рафієв.

“Ми тут щоб обмінюватись науковим та інноваційним досвідом з провідними фахівцями та будівельниками із різних країн світу, а також для подальшого перенесення цього досвіду на територію України з метою оновлення наших регіонів.

В рамках Форуму ми також активно ділимося нашим успішним досвідом у відновленні України за допомогою енергоефективних рішень та ГІС технологій з представниками інших країн, зокрема з нашими шановними партнерами з Азербайджану”, — прокоментував участь в Форумі Голова правління ГС УФЕЕ Єгор Стефанович.

З Форуму NUFA2 розпочався Тиждень міського планування “Тиждень міст 2023,” який Азербайджанська Республіка організувала у співпраці з Програмою ООН з підтримки сталого розвитку населених пунктів (ООН-Хабітат).

World Habitat Day 2023 відкрила Маймуна Мохд Шаріф, Виконавчий директор Програми ООН з населених пунктів. Свою доповідь пані  Шаріф присвятила важливості процесів сталої урбанізації.

Майже 1 000 учасників зі 108 країн світу беруть участь у заході, особисто або онлайн.

Працюємо разом заради енергоефективного оновлення планети!

 

Поділитись у facebook