20 Травня 2024

Представники громадської спілки взяли участь у конференції “Сталий розвиток та цифрові інновації: Сьогодення та майбутнє”. Захід, організований Державним університетом інтелектуальних технологій та зв’язку в Одесі, присвячений до Всесвітнього дня телекомунікацій та інформаційного суспільства.

Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства (ВДТІС) відзначається щорічно 17 травня з метою подолання цифрового розриву та підвищення обізнаності громадськості про переваги, які інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) та Інтернет можуть надати суспільству та економіці. Ініціатором ВДТІС є Міжнародний союз електрозв’язку (МСЕ), спеціалізована організація ООН.

Конференція зібрала численних спікерів, що спеціалізуються на цифрових інноваціях та розвитку. Серед важливих тем, які були висвітлені, були:

  • Проєкти для сталого розвитку в діяльності мережі Глобального договору ООН в Україні
  • Використання сучасних цифрових технологій у відкритому навчальному середовищі
  • Ідея самоврядування та участі наукової спільноти
  • Створення інноваційних кластерів у регіонах.

Під час пленарного засідання конференції Єгор Стефанович, голова правління громадської спілки “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” (ГС УФЕЕ), виступив з доповіддю “Енергоефективність – рушійна сила оновлення та сталого розвитку”. Він наголосив на необхідності якнайшвидшого впровадження енергоефективності для підвищення рівня життя та забезпечення сталого розвитку. Єгор Стефанович підкреслив, що енергоефективність є однією з найважливіших складових сталого зростання. Місцеве відродження може бути стимульоване впровадженням енергоефективних практик, а приблизно 40% заощаджень від цих заходів громади можуть використовувати для фінансування власного розвитку.

“Ми в громадській спілці “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” впевнені, що енергоефективність це вітер, який наповнить вітрила розвитку України. Закликаємо всі сторони, залучені до процесу відбудови нашої країни, приєднатися до ініціативи повсюдного впровадження енергоефективних заходів,” наголосив пан Стефанович.

Обговорювані теми підкреслили важливість інновацій та цифрових технологій для соціального прогресу, економічного зростання та сталого розвитку України. Конференція сприяла зміцненню співпраці між різними секторами суспільства для досягнення спільних цілей сталого розвитку та інноваційного процвітання.

Поділитись у facebook