21 Березня 2024

Проблеми та перспективи відновлення України об’єднали українські та міжнародні компанії — учасників сьомого міжнародного заходу SMART BUILDING FORUM, що відбувся у Києві 20 та 21 березня.

 

Команда громадської спілки активно провела дні Форуму, спілкуючись з представниками бізнесу та громад з усіх регіонів України. 

Одна з актуальних тем Форуму — енергоефективність, зібрала в дискусійній залі широке коло учасників. Серед спікерів панельної дискусії “Енергоефективність міста” — Єгор Стефанович, голова правління ГС УФЕЕ з доповіддю “Енергоефективність — рушійна сила оновлення”, в якій порушив питання впровадження енергоефективних заходів на місцевому рівні.

У своєму виступі пан Стефанович окреслив мету діяльності ГС “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” досягнення енергетичної незалежності України від імпортованих енергоносіїв. Спікер зосередив увагу аудиторії на діях ГС УФЕЕ в цьому напрямку: енергоконсалтинг, участь у будівництві інфраструктурних та житлових об’єктів, допомога громадам у залученні інвестицій під проєкти термомодернізації, а також створення єдиної платформи для постачальників обладнання  і будівельних матеріалів. 

 

Ще одна важлива тема доповіді переваги впровадження енергоефективності на рівні громади.

Серед переваг, перелічених головою правління ГС, є: 

  • Зменшення споживання енергії та витрат на комунальні послуги населенням.
  • Зменшення навантаження на місцеві бюджети: кошти, запозичені на програми енергоефективності, повертаються коштом економії, отриманої в результаті впровадження енергоефективних заходів.
  • Стимулювання економічного розвитку через зниження вартості енергоресурсів.
  • Зниження викидів парникових газів та покращення екологічної ситуації.
  • Підвищення комфорту та якості життя для населення.
  • Зменшення залежності від імпорту енергоресурсів та забезпечення енергетичної безпеки країни.
  • Для обґрунтування своєї позиції спікером були розглянуті кейси термомодернізації муніципальних закладів з конкретними цифрами економії бюджетних коштів.

Повна версія презентації 

 

“Ми в громадській спілці впевнені що енергоефективність є рушійною силою оновлення України. Економіка процесу в тому, що впроваджуючи заходи з енергоефективності, громади не лише можуть зменшити витрати, але й забезпечити повернення інвестицій за рахунок економії. Наше завдання — стимулювати громади до змін, спираючись на енергоефективність, дбайливе ставлення до навколишнього середовища та використання інновацій.  А ми зі свого боку зробимо все можливе, щоб підтримати їхні зусилля на цьому шляху.  Спільними зусиллями крокуємо до енергетичної незалежності України!”, — наголосив Єгор Стефанович.

Поділитись у facebook