27 Листопада 2023

21 листопада відбувся онлайн семінар «Енергоефективне оновлення та цифровізація громад» для громад Львівської області. Організатори заходу ГС «Український фонд енергоефективності та енергозбереження» (ГС УФЕЕ) та Львівська обласна державна адміністрація.

Енергоефективність та цифровізація можуть стати катализаторами швидкого та ефективного розвитку громад. Саме тому захід був присвячений важливим аспектам впровадження сучасних технологій та енергоефективних рішень у громади для підвищення прозорості та створення стійкої, інноваційної громадської інфраструктури. 

Семінар зібрав різноманітну групу учасників, що свідчить про активну зацікавленість представників громад у розвитку енергоефективності та цифрових ініціатив.

На заході були присутні перший заступник голови Львівської ОВА – Андрій Годик; директор департаменту економічної політики Львівської ОВА – Степан Куйбіда; начальник відділу розвитку територій департаменту економічної політики Львівської ОВА – Галина Широчук, Директор Громадської спілки «Маршалл 2.0» – Владислав Шелоков, та представники громад Львівщини, а саме: Городоцької; Кам’янка-Бузької; Белзької; Стрийської; Добромильської; Яворівської; Мостиської; Новояричівської; Гніздичівської; Добротвірської; Жовтанецької; Підберізцівської. 

Голова правління ГС УФЕЕ Єгор Стефанович під час вітального слова надав короткий огляд діяльності громадської спілки. 

Процесам цифровізації, пошуку ІТ-рішень в допомогу громадам була присвячена доповідь Ірини Книшової, координаторки з цифровізації ГС УФЕЕ. Пані Ірина розповіла про впроваджений досвід, сервіси, проєкти з цифровізації громад, що вже реалізовано за участю ГС УФЕЕ.

Інформація про можливості використання геоінформаційних систем для впровадження енергоефективних заходів у регіоні особливо зацікавила експертів з Департаменту економічної політики Львівської ОДА.

У наступній частині семінару, мова йшла про енергоефективність та допомогу громадам в термомодернізації громадських будівель. Спікером виступив координатор з енергоефективності ГС УФЕЕ Ярослав Косяк.

Представники ГС УФЕЕ запропонували безплатну консультаційну експертну допомогу громадам Львівської області у зборі документів для здійснення проєктів з термомодернізації, включаючи програму “Енергоефективність громадських будівель в Україні”, ініційовану Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

“Зустріч виявилася дієвим майданчиком для обговорення перспективних шляхів розвитку енергоефективності та цифровізації в громадах Львівської області. Ми  продовжуємо плідну співпрацю з місцевими громадами, надаючи їм необхідну підтримку у впровадженні сучасних енергозберігаючих та цифрових рішень. Сподіваємось, що наші ініціативи, представлені під час семінару, відкриють нові можливості для сталого розвитку та покращення якості життя в громадах Львівщини” — прокоментував захід Єгор Стефанович.

 

“Захід зосередив увагу на тому, як енергоефективність та цифровізація можуть стати важливими факторами для прискореного та ефективного розвитку громад. Підтримуємо ініціативу Громадської спілки «Український фонд енергоефективності та енергозбереження» та закликаємо громади долучатись до подачі документів на програми з енергоефективності”, — наголосив перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик 

Презентація семінару за посиланням

Поділитись у facebook