7 Червня 2024

Приєднуйтесь до програм енергоефективності та підтримайте енергетичну незалежність України!

Війна, яку розв’язала РФ проти України, завдала серйозної шкоди нашій енергосистемі. Енергетичний сектор став однією з головних цілей військової агресії Росії проти України.

Ворог продовжує навмисне руйнувати енергетичну інфраструктуру, прицільно обстрілює енергетичні об’єкти.

За даними Міністерства енергетики України українська енергетика втратила значну частину потужностей: виведено з ладу чи окуповано понад 50% теплової, 30% сонячної та 90% вітрової генерації. Руйнувань зазнають електромережі та підстанції, розподільні газові мережі. Позбавленими електро- та газопостачання залишаються сотні тисяч споживачів.

Зараз енергоефективність – це не просто економія коштів, це питання нашої безпеки та незалежності.

 

Громадська спілка “Український фонд енергоефективності та енергозбереження” (ГС УФЕЕ) закликає всі прогресивні громади приєднатися до програм енергоефективності. Разом з нашими партнерами, серед яких “Укрексімбанк”, допомагаємо громадам реалізувати термомодернізацію громадських будівель. Ці проєкти допоможуть вам зекономити енергію та зробити життя мешканців громади більш комфортним та безпечним.

Ось деякі з ключових напрямків роботи ГС УФЕЕ в допомозі громадам на шляху енергоефективності:

  • Розробка дорожньої карти впровадження енергоефективності в громаді. Співпрацюємо з місцевою владою та жителями громад для розробки комплексного плану дій, спрямованого на підвищення енергоефективності на території громади.
  • Вибір об’єктів для термомодернізації. Проводимо аналіз енергоспоживання будівель та рекомендуємо, які з них потребують першочергової термомодернізації.
  • Проведення енергоаудиту з залученням сертифікованих експертів. ГС УФЕЕ співпрацює з кваліфікованими енергоаудиторами, які проводять комплексне обстеження будівель для визначення їх енергоефективності та розробки рекомендацій щодо термомодернізації.
  • Рекомендації щодо варіантів фінансування. Консультуємо громади щодо існуючих програм фінансування термомодернізації, допомагаючи їм вибрати оптимальний варіант.
  • Підготовка повного пакета документації для отримання фінансування. Допомагаємо збирати всі необхідні документи та дані, необхідні для отримання коштів на термомодернізацію.

Приєднуючись до програм енергоефективності, ви:

  • Зменшите рахунки за комунальні послуги.
  • Зробите будинки більш комфортними та затишними.
  • Зменшите навантаження на енергосистему країни та зробите свій внесок у енергетичну незалежність України!

Разом ми можемо зробити Україну енергоефективнішою та стійкішою до викликів.

З нами вже понад 100 громад. Не зволікайте – приєднуйтесь до нас вже сьогодні! 

Щоб дізнатися більше про програми з енергоефективності та подати заявку на участь, пишіть нам на адресу info@ufees.net

 

Поділитись у facebook