23 Листопада 2022

На період зими та на випадок тривалої відсутності електрики за розпорядженням Президента України Володимира Зеленського в усіх підконтрольних Україні регіонах триває підготовка та розгортання  “Пунктів незламності”.

Робота таких мобільних та стаціонарних точок допомоги буде активуватися в разі нових масових російських ударів по інфраструктурі, у випадку відсутності електропостачання протягом тривалого часу та унеможливлення швидко провести ремонтні роботи.

Проце український гарант повідомив напередодні у своєму вечірньому зверненні:

“Розгортаємо по всій країні й наш новий проект підтримки людей – “Пункти незламності”. За підсумками цього дня, підготовлено вже більше чотирьох тисяч таких пунктів. Заплановано – ще більше. Якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, то активується робота “Пунктів незламності”. Там усі базові послуги: це електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Абсолютно безкоштовно і цілодобово”

На спеціальному сайті nezlamnist.gov.ua розміщено інтерактивну мапу таких пунктів, яка постійно оновлюється. Пряме посилання на сайт та дані про місцезнаходження державних “пунктів незламності” також можна знайти на порталі ONOVA 

Відкривши та зберігши мапу можна швидко орієнтуватися та знайти найближчий за розташуванням “пункт незламності” Також Володимир Зеленський наголосив, що такі спец-пункти  обов’язково діятимуть при всіх обласних та районних адміністраціях, а також у приміщеннях шкіл, будівлях ДСНС тощо.

Крім практичної допомоги офлайн на місці, громадяни зможуть дізнатися на сайті та в усіх “Пунктах незламності”, де розташовується найближче і чи працює АЗС, аптека, магазин чи відділення банку.

Інформування українців про наявність пунктів незламності нині задача для місцевої влади. У будівлях державних установ у поштових відділеннях також можна буде знайти інформацію про те, де знайти підтримку у випадку тривалого відключення електроенергії.

До цієї загальнодержавної та соціальної ініціативи приєднуються й представники бізнесу, які роблять свої бізнес-об’єкти “пунктами незламності”, що будуть обладнані генераторами, старлінками, матимуть запаси води, продуктів харчування та інших речей, що можуть знадобитися українцям”. На оприлюдненому сайті є окрема форма для підприємців, які прагнуть долучитися та стати частиною рятівного кола незламності цієї зими.

Поділитись у facebook